top of page

Ready? Set? Go! Launchparty Startschot


Het bier zit in de flessen. De flessen hebben een mooi jasje gekregen en staan te popelen om aan de wereld getoond te worden. Toen we begonnen aan dit avontuur wisten we zeker dat we ons eerste echte bier goed wilden vieren met vrienden, familie en andere bierbekenden. De lancering van ons Startschot moest een geweldige middag worden en daar is zeker wat tijd in te komen zitten.

Samen met Jasper heb ik (Manon) de taak op ons genomen om de launch party voor te bereiden. Het idee was er, maar de vraag hoe we het gingen invullen daar moesten we nog even naar kijken. Gelukkig mochten wij ‘De Brouwschuur’ gebruiken voor ons feestje, dit is de bar in de Weerter Stadsbrouwerij. Oké, locatie check, maar nu de hapjes, aankleding en de vrienden nog. De snacks hebben we kunnen regelen met de Brouwschuur en gelukkig hadden we Niels, een goede vriend van Jasper die zelfs kaasjes voor ons wilde maken, hoe vet is dat. Oké we komen steeds dichterbij het eindresultaat, maar de aankleding moest ook nog. Het is een enorme sfeervolle locatie dus veel hadden we niet nodig, ik had het idee om zelf een instagram bord te maken zodat iedereen hier foto’s bij kon maken en eventueel ook kon gebruiken op z’n eigen social media. Helaas hebben jullie deze niet gezien, want hij was 5 dagen van te voren in Zwitserland al kapot gevallen. Super jammer, maar volgende keer beter.

Maar het allerbelangrijkste waren natuurlijk jullie, onze gasten, ofwel onze vrienden. We hebben ruim van te voren de uitnodigingen gemaakt en verstuurd, zodat we jullie later ook nog eens lastig konden vallen met herinneringen en extra aanvullingen. Een ieder van jullie was enthousiast en had er zin in. Uiteindelijk brak de grote dag aan, de launch party van ons als brouwerij maar ook van ons Startschot.


De dag was voor ons allemaal best spannend. Zou alles wel goed gaan? Zouden mensen het bier wel lekker vinden? Heeft iedereen het wel naar zijn zin? We waren allemaal ruim van tevoren aanwezig om de laatste dingen klaar te zetten. Na een half uur versieren, presentatie aanzetten en cadeauverpakkingen klaarzetten, waren we klaar om te gaan. Nog even een proostmoment met elkaar om stil te staan bij deze vette dag.


Vanaf 14.00 uur stroomden de eerste mensen binnen. Ouders, opa’s en oma’s, broers en zussen, vrienden, collega’s, van alle hoeken uit het land kwamen mensen naar Weert. Wat een eer dat iedereen de tijd heeft genomen om met ons de release te vieren. We werden veel verrast met leuke en persoonlijke cadeaus waar we een beetje stil van werden. Toen de meeste mensen er waren, hebben we een openingspraatje gehouden en mochten we onze bierkaart op de muur van de Brouwschuur hangen. Het kippenvel stond ons op de armen. Wat gaaf! Daarna hebben we met iedereen geprobeerd te kletsen, hebben we veel geproost en vooral genoten. Het was een super dag!


Dankzij Erwin en Jordi hebben we een succesvol bier gebrouwen. Dankzij Sjoerd hebben we een succesvol feest kunnen geven in de Brouwschuur maar dankzij alle gasten werd het een onvergetelijke dag. Moe en voldaan is iedereen weer naar huis gegaan. Met bier onder de armen en petten op het hoofd.

De lancering is gelukt! De webshop stond vanaf dat moment open en de eerste betalingen voor ons bier zijn gedaan. We zijn los!Comments


bottom of page