top of page

Oh, wat een jaar!

Laten we deze blog maar eens met een cliché beginnen: het jaar 2023 is voorbij gevlogen. Er is nogal wat loos in de wereld en wat dat betreft is 2023 een jaar om snel te vergeten. Bij Vals Plat is ook een hele hoop loos geweest, maar dan in positieve zin. Een jaar vol met hoogtepunten, waar we maar wat graag op terugkijken. 


Afgelopen jaar hebben we maar liefst 21.428 flesjes en 116 fusten afgevuld met Vals Plat bier voor de verkoop. In totaal hebben we op 21 dagen bier gebrouwen, op sommige dagen zelfs 2 brouwsels. We hebben op 5 festivals gestaan, een aantal markten aangedaan, meerdere proeverijen georganiseerd en een aantal eigen activiteiten georganiseerd. Dat hebben we allemaal gedaan naast ontelbare werksessies, vergaderingen en 5 fulltime jobs ernaast. Dat vergeten wij zelf ook nog weleens. 


Uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om ons bier. Met onze Inca-Pabel Blond, Crux IPA en Dwarsligger Quadrupel hebben we afgelopen jaar onze brouwersserie compleet gemaakt. Daarnaast hebben we in een beperkte oplage het bruiloftsbier van Christian en Manon gebrouwen en hebben we alweer een nieuw biertje gebrouwen, welke we begin januari gaan uitbrengen. In totaal gaat het dan al om 8 verschillende bieren, wie had dat gedacht toen we voor het eerst 20 liter brouwden in Utrecht (in het oude kleine appartement van Wouter en Rebecca). 


Bier moet natuurlijk ook verkocht worden, zodat iedereen in Limburg de mogelijkheid heeft om van Vals Plat bier te genieten. Dat deden wij afgelopen jaar volop. Via onze eigen website, via online verkoopkanalen als Mr. Hop en Beer-in-a-Box en offline via lokale slijterijen & drankenhandels en horecazaken. Onlangs is daar een samenwerking met Smart-Market bij gekomen. Dat we dit in 1,5 jaar voor elkaar hebben gekregen is natuurlijk ontzettend tof. 


Bier verkopen doen we ook door zelf activiteiten te organiseren, deel te nemen aan festivals, proeverijen te organiseren en op lokale markten te staan. Zo stonden we dit jaar o.a. op het Gouden Loper Festival, 24 Uurs van Maastricht & Bierproeven Heerlen én werd ons bier verkocht tijdens Lepeltje Lepeltje in Maastricht. We organiseerden proeverijen voor kennissen, bevriende horecazaken en in samenwerking met drankenhandels. Daarnaast organiseerden we wederom verschillende releases en vierden we ons 1-jarig bestaan met een uitverkochte pubquiz bij Stadsbrouwerij Maastricht. We waren ook te vinden bij de Jaarmarkt in Beek, de markt van ZoWonen en verschillende kleinere initiatieven waarvan we het simpelweg leuk vonden om aan deel te nemen. 
Niet alleen op het gebied van Vals Plat was het een jaar vol hoogtepunten. Wouter & Rebecca verhuisden terug naar Limburg. Christian & Manon trouwden afgelopen september en hebben ook een verhuizing achter de rug. Christian, Wouter & Manon zijn een nieuwe baan begonnen, Rebecca is van locatie gewisseld en ikzelf ben mijn droom achterna gegaan met het overnemen van een horecazaak. 


Oh, wat een jaar!


Comments


bottom of page