top of page

DE BROUWERIJ

over

VALS PLAT

het verhaal achter de brouwerij

Vals Plat is een term die Limburgers maar al te goed kennen. Het verwijst naar een weg die ogenschijnlijk horizontaal is, lekker plat dus. Maar schijn bedriegt: in werkelijkheid loopt de weg alsnog omhoog of omlaag en moet je stevig doortrappen.

Voor ons heeft ‘Vals Plat’ nog een andere lading. ‘Plat’ is ook een ander woord voor het Limburgse Dialect. Als je ‘Plat’ praat, praat je Limburgs. Allemaal zijn we geboren en getogen in het zuiden van ons land, maar inmiddels zijn de meeste in andere provincies gaan wonen. Toch blijven we ons trotse Limburgers voelen, ook al zijn we dat niet echt meer: Vals Plat dus.

Vals Plat is een vriendenbrouwerij, opgericht door 5 vrienden die gewoon bijzonder bier willen brouwen. Met onze bieren willen we mooie, vriendschappelijke momenten nog net wat mooier maken. We werken aan een brouwerij waarmee mensen zich kunnen identificeren, waar vrienden naar toe willen komen om lekker bier te drinken en een leuke tijd te hebben. Kom je snel een biertje met ons drinken?

20220320_153909.jpg

OVER ONS

de valse Limburgers

REBECCA RAMAKERS

Hoewel Rebecca in het dagelijks leven als dyslexiebehandelaar kinderen de les leest, staat ze ook haar mannetje tijdens het brouwen. Daarnaast houdt ze zich bezig met de uitstraling van Vals Plat. Rebecca is gek op bittere bieren met veel soorten hop, IPA’s gaan er dan ook goed in! Geboren in Geleen, gestudeerd in Nijmegen en haar studentenleven achter zich gelaten en haar werkleven gestart in Utrecht. Het bronsgroen bleef haar echter lokken en sinds november 2022 woont ze weer in het mooie Limburg samen met Wouter. Dus wie weet je zie haar snel in een leuk café in Echt!

Brouwen en ontwerpen

rebecca.JPG

JASPER BOESTEN

Jasper komt uit het mooie Beek, waar hij in zijn jeugd vooral veel te vinden was op de tennisbaan. Tijdens zijn studie Economics & Business Economics heeft hij een half jaar de tijd van zijn leven gehad in Madrid. Inmiddels woont hij al een aantal jaartjes in Maastricht, waar hij vaak te vinden is op een terras om een écht lekkere IPA te drinken. Na als rayonmanager Limburg werkzaam te zijn geweest bij Alfa Bier heeft Jasper onlangs samen met zijn zusje het proeflokaal bij Brouwerij De Fontein overgenomen. Jasper heeft altijd al een passie gehad voor de horeca en het ondernemerschap, wat goed van pas komt bij Vals Plat. Binnen onze brouwerij houdt hij zich vooral bezig met de grote lijnen, de marketing, verkoop en distributie.

Verkoop en organisatie

manon.JPG

MANON PHILIPPENS

Manon is vanuit Elsloo, in Limburg, naar Tilburg verhuisd om Bouwkunde te gaan studeren. Sinds oktober werkt ze bij R-ffect in Best als projectmanager duurzaam vastgoed. Naast haar studie heeft Manon zich ook bezig gehouden met het organiseren van evenementen en de boekhouding van damesdispuut Becquerel, waarvan ze haar ervaring goed kan toepassen binnen Vals Plat. Je mag haar altijd wakker maken voor een goed zuur biertje, quadrupel, barley wine of een vatgerijpte variant. Wat dat betreft heeft ze een brede smaak.

Marketing en financiën

christian.JPG

CHRISTIAN SPRONCKEN

Christian werkt binnen Vals Plat aan de recepten voor de diverse bieren. Met zijn achtergrond in chemische technologie is zijn interesse in het brouwproces en fermentatie geen grote verrassing. In zijn nieuwe baan bij Ioniqa in Eindhoven werkt hij aan de chemische recycling van PET en andere plastics. Zijn favoriete bierstijl is een Black IPA, met donker geroosterde mout en aromatische hoppen. Naast proeven en brouwen, gaat Christian in zijn vrije tijd ook graag klimmen en boulderen.

Receptuur en ontwerpen

WOUTER KERSTEN

Wouter is ook opgegroeid in Elsloo, in dezelfde straat als Manon. Ook Wouter heeft verschillende adressen gehad en is vanuit Elsloo naar het mooie Utrecht vertrokken om zijn studie af te ronden. Daar heeft hij zich, naast brouwen, ook veel bezig gehouden met politiek en duurzaamheid. Maar ook bij Wouter was de aantrekkingskracht van het Limburgse te groot en woont hij tegenwoordig samen met Rebecca in Echt. Binnen Vals Plat zet hij samen met Jasper de grote lijnen uit en helpt hij altijd goed mee met brouwen. Ohja, in het dagelijks leven werkt hij als End2End Consultant bij Enexis.

Organisatie en strategie

wouter.jpg
bierglas blauw.png
bottom of page