top of page

DE BROUWERIJ

over

VALS PLAT

het verhaal achter de brouwerij

Vals Plat is een term die Limburgers maar al te goed kennen. Het verwijst naar een weg die ogenschijnlijk horizontaal is, lekker plat dus. Maar schijn bedriegt: in werkelijkheid loopt de weg alsnog omhoog of omlaag en moet je stevig doortrappen.

Voor ons heeft ‘Vals Plat’ nog een andere lading. ‘Plat’ is ook een ander woord voor het Limburgse Dialect. Als je ‘Plat’ praat, praat je Limburgs. Allemaal zijn we geboren en getogen in het zuiden van ons land, maar inmiddels zijn de meeste in andere provincies gaan wonen. Toch blijven we ons trotse Limburgers voelen, ook al zijn we dat niet echt meer: Vals Plat dus.

Vals Plat is een vriendenbrouwerij, opgericht door 5 vrienden die gewoon bijzonder bier willen brouwen. Met onze bieren willen we mooie, vriendschappelijke momenten nog net wat mooier maken. We werken aan een brouwerij waarmee mensen zich kunnen identificeren, waar vrienden naar toe willen komen om lekker bier te drinken en een leuke tijd te hebben. Kom je snel een biertje met ons drinken?

20220320_153909.jpg

OVER ONS

de valse Limburgers

REBECCA RAMAKERS

Hoewel Rebecca in het dagelijks leven als dyslexiebehandelaar kinderen de les leest, staat ze ook haar mannetje tijdens het brouwen. Daarnaast houdt ze zich bezig met de uitstraling van Vals Plat. Rebecca is gek op bittere bieren met veel soorten hop, IPA's gaan er dan ook goed in. Ze woont samen met Wouter in Utrecht dus wie weet zie je haar snel in een leuk Utrechts bier café!

Brouwen en ontwerpen

rebecca.JPG

JASPER BOESTEN

Jasper komt uit het mooie Beek, waar hij in zijn jeugd vooral veel te vinden was op de tennisbaan. Tijdens zijn studie Economics & Business Economics heeft hij een half jaar de tijd van zijn leven gehad in Madrid. Inmiddels woont hij al een aantal jaartjes in Maastricht, waar hij vaak te vinden is op een terras om een écht lekkere IPA te drinken. Van je hobby je beroep maken, daar is Jasper goed mee op weg. Onlangs is hij een nieuwe uitdaging aangegaan als rayonmanager bij een familiebrouwerij uit Limburg. Jasper heeft altijd al een passie gehad voor de horeca en het ondernemerschap, wat goed van pas komt bij Vals Plat. Binnen onze brouwerij houdt hij zich vooral bezig met de grote lijnen, de marketing, verkoop en distributie.

Verkoop en organisatie

manon.JPG

MANON PHILIPPENS

Manon is vanuit Elsloo, in Limburg, naar Tilburg verhuisd om Bouwkunde te gaan studeren. Naast haar studie heeft ze zich ook bezig gehouden met het organiseren van evenementen en de boekhouding van damesdispuut Becquerel, waarvan ze haar ervaring goed kan toepassen binnen Vals Plat.  Inmiddels woont ze samen met Christian in Zwitserland, waar ze de lokale kroegjes en bieren nog een beetje moeten ontdekken. Maar je mag haar altijd wakker maken voor een goed zuur biertje, quadrupel, barley wine of een vatgerijpte variant. Wat dat betreft heeft ze een brede smaak.

Marketing en financiën

christian.JPG

CHRISTIAN SPRONCKEN

Christian werkt binnen Vals Plat aan de recepten voor de diverse bieren. Met zijn achtergrond in chemische technologie is zijn interesse in het brouwproces en fermentatie geen grote verrassing. Zijn favoriete bierstijl is een Black IPA, met donker geroosterde mout en aromatische hoppen. Naast proeven en brouwen, gaat Christian in zijn vrije tijd ook graag klimmen en boulderen. Zijn nieuwe thuis, in Zwitserland, biedt hier gelukkig veel mogelijkheden voor.

Receptuur en ontwerpen

WOUTER KERSTEN

Wouter is ook opgegroeid in Elsloo, in dezelfde straat als Manon. Inmiddels woont hij al een aantal jaartjes in het mooie Utrecht. Daar heeft hij zich, naast brouwen, ook veel bezig gehouden met politiek en duurzaamheid. Binnen Vals Plat zet hij samen met Jasper de grote lijnen uit en helpt altijd goed mee met brouwen. Ohja, in het dagelijks leven werkt hij als Teamlead/Consultant bij Alliander.

Organisatie en strategie

wouter.jpg
bierglas blauw.png
bottom of page