top of page
Weiss Beer

BIEREN

ONZE

STARTSCHOT

Pale Ale

Mosterd na de maaltijd? Nee hoor! Met onze Startschot Pale Ale krijg je het precies op het juiste moment. Dit licht droge, frisse bier met aangename hopbitterheid en de kruidigheid van mosterdzaad smaakt altijd. Dit is het Startschot van onze brouwerij en alles wat de toekomst ons gaat bieden.

 

Startschot is een pale ale waarvoor naast de lichte (pale) mout ook een deel ‘salty caramel’ mout gebruikt is. Karakteristiek voor deze stijl is een fris bier met een droge afdronk, maar door onze toevoeging van mosterdzaad hebben we ook wat kruidigheid erin gestopt. Stevige Duitse Magnum hop zorgt voor een stevige dosis bitterheid, terwijl Amarillo en Ahtanum hoppen wat tonen van citrus en bloemigheid toevoegen.

ABV 6.5% | IBU 44 | EBC 17

In onze eerste serie van 6 bieren heeft ieder van ons zijn ‘eigen’ bier, maar daarnaast is Starschot bij toeval ontstaan uit een recept dat verrassend lekker bleek te zijn. Dit gezamenlijke bier bleek dus een fantastische start van Brouwerij Vals Plat op de speciaalbiermarkt. Deze weg die we samen begonnen zijn zie je terug op de etiketten van deze serie.

  • ut_icon_144b
Spinnenweb wit AI_edited.png
agriculture-5329197_960_720.jpg
Mockup Bierflesje 2 New.png

SPAGAAT

Dunkelweizen

Moeite met kiezen tussen een verfrissende Weizen of een lekker donker biertje? Dan is deze Spagaat Dunkelweizen precies wat voor jou: een zacht, zoeter
bier met een kruidige en romige afdronk.

 

Deze bierstijl is de donkere variant van het typische Zuid-Duitse Weissbier, gebrouwen met minimaal 50% tarwe. Om een echte Duitse Weizen te mogen zijn, moet er gebrouwen zijn volgens het Reinheitsgebot zoals opgesteld in Beieren in 1516. Dit betekent dat er geen andere ingrediënten in mogen zitten dan water, hop, en mout. Gist werd later toegevoegd aan de lijst omdat men van het bestaan nog niet afwist. Hier hebben we ons braaf aan gehouden om zo authentiek mogelijk te zijn! In de originele versie mocht alleen gerst als graan gebruikt worden, om genoeg tarwe en rogge te behouden voor brood. Echter verstrekte de hertog van Beieren privileges aan diverse brouwers voor maken van ‘weizenbier’. Kruiden, specerijen en fruit mogen dus niet worden toegevoegd. Maar toch proef je tonen van banaan en kruidnagel! Deze komen volledig door smaakstoffen die de gist van Weihenstephaner tijdens de vergisting produceert.

ABV 5.1% | IBU 13 | EBC 36

 

De spagaat is gebrouwen omdat we het belangrijk vinden om mensen kennis te laten maken met de minder bekende bierstijlen. De Dunkelweizen is heel toegankelijk maar schrikt mensen soms af door zijn kleur. Het is een goed bier om in de winter te drinken maar zonder de hevigheid of het sterke alcoholpercentage van de meeste winterbieren. 

 

Met dit bier beginnen we de route van Vals Plat bij Jasper. Wanneer Jasper een gezellige avond heeft en een paar biertjes op heeft, dan laat hij graag zien hoe flexibel hij is. Hij creëert ruimte in de kroeg, duwt mensen aan de kant, trekt zijn broek even op en hup doet een spagaat. Niemand begrijpt hoe hij dit überhaupt kan. Het is een talent! Maar vaak ook het signaal om naar huis te gaan.

  • ut_icon_144b
smaakprofiel_dunkelweizen.png

TREKZAK

Tripel

De juiste stemming! Net zoals de klanken van de Trekzak je in de juiste stemming brengen, doet de klassieke tripel dat ook! Deze tripel verwarmt je van binnen met zijn zachte, kruidige en licht bittere smaak. Laat je meetrekken door de smaken van het korianderzaad en de sinaasappelschil en geniet.

De Tripel is een echte klassieker. Bijna iedereen, bierkenner of niet, kent deze bierstijl, die ontstaan is in de kloosters van België. Over het algemeen wordt deze goed gedronken en hebben onze Belgische buren deze stijl echt weten te perfectioneren. We hebben dan ook gekozen voor een giststam die zijn oorsprong vindt in deze Belgische abdijen. De tripel is een zwaardere biersoort met een hoog alcoholpercentage. Wij hebben de Trekzak iets lichter gehouden zodat deze makkelijker drinkbaar blijft. De toevoeging van kruiden in een tripel is niet traditioneel, maar door ons gekozen om nog enkele aroma’s toe te voegen of versterken. Korianderzaad en gedroogde sinaasappelschil passen goed samen in deze bierstijl.

ABV 7.5% | IBU 26 | EBC 11

Bij de aankleding van dit bier speelt Wouter een hoofdrol. Hij heeft vroeger veel accordeon (ook wel bekend als ‘trekzak’) gespeeld. Hij heeft er zelfs les in gehad en voor zijn communie een cd opgenomen. Daarna heeft hij het instrument een tijdje aan de kant gezet, maar tijdens zijn studie begon het toch weer te kriebelen om er mee aan de slag te gaan. 

  • ut_icon_144b
smaakprofiel_tripel.png
Mockup Trekzak 2.png

INCA-PABEL

Blond

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar wees gerust, het toevoegen van gember en citroengras is absoluut geen ongeluk. We hebben deze ingrediënten bewust gekozen om een heerlijk fris, zomers blond bier te brouwen. Door naast deze speciale ingrediënten een Belgische abdijgist te gebruiken is de Inca-Pabel een verfrissende twist op deze klassieke blonde bierstijl.

Blonde bieren worden gebrouwen met moutsoorten die wat lichter van kleur zijn. Het is een bier van hoge gisting, waarvoor we Belgische abdijgist gekozen hebben, die enkele fruitige aroma’s produceert die goed passen bij ons recept. Blonde bieren zijn vaak toegankelijk en kunnen het hele jaar door gedronken worden. We zien dat de verkoop van deze stijl in de zomer enorm stijgt door de goede dorstlessende factor van het bier. Onze Inca-pabel is een zoeter bier met een fruitige afdronk en een licht pittig randje door de gember.

ABV 6.2% | IBU 26 | EBC 15

In ons blond bier hebben we twee kruiden gedaan die de show stelen: gember en citroengras. Heerlijke smaken die samen voor een goede beleving zorgen. De licht geroosterde Biscuit mout in combinatie met ons maischschema geven het bier en vol mondgevoel, om de scherpe smaken uit te balanceren. De naam komt voort uit de affiniteit van Rebecca met Peru, bakermat van het Incarijk, waar ze heeft meegewerkt aan duurzame ontwikkelingsprojecten tijdens en na haar schooltijd. Verder is het een knipoog naar het feit dat er weleens wat mis kan gaan tijdens het brouwen of bottelen.

  • ut_icon_144b
smaakprofiel_blond.png

???

???

Tripel, Blond, Weizen, Bok, wie zal het zeggen? In onze eerste serie brengen wij gefaseerd zes bieren uit. Dit bier is nu nog niet beschikbaar, maar check regelmatig onze pagina en volg onze social media voor de onthulling van dit bier!

???

???

Tripel, Blond, Weizen, Bok, wie zal het zeggen? In onze eerste serie brengen wij gefaseerd zes bieren uit. Dit bier is nu nog niet beschikbaar, maar check regelmatig onze pagina en volg onze social media voor de onthulling van dit bier!

DORST GEKREGEN?

Doe mij maar een biertje!

Onze twee nieuwe bieren zijn nu verkrijgbaar in onze webshop!

Zilver met druppels.png
Zilver met druppels.png
bottom of page