top of page

Nog meer bierfestivals!

Nog meer bierfestivals!

Na het daverende succes van het Gouden Loper Festival in Eindhoven was het nog niet klaar voor ons. We hadden nog twee andere festivals waar we voor moesten gaan voorbereiden. Het eerste festival op de planning was de 24uurs van Maastricht.


Pint, 24 uurs van Maastricht

De 24uurs van Maastricht vond plaats van donderdag 22 juni tot en met zaterdag 24 juni. Op de donderdag waren wij zelf aanwezig, dit was namelijk de Limburgse brouwerijendag. Samen met ongeveer 20 brouwerijen waren wij aanwezig op deze avond. We hadden ons goed voorbereid, zo hadden we tafeltapjes geregeld het bier in de ochtend al geleverd en koud gezet zodat dit op tijd koud was. Tegen de middag waren we er ons al allemaal van bewust dat het een spannende avond zou gaan worden, er werd namelijk regen voorspeld. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ikzelf (Manon) was als eerste aanwezig die namiddag om al zo ver mogelijk de stand in orde te maken, Rebecca sloot even later aan en als laatste kwam Wouter erbij. De stand was mooi op tijd klaar, we hadden al heerlijk gekletst en bier uitgewisseld met de buren Aspro Brews, en wij waren klaar voor de avond.


De avond startte om 4 uur, en helaas voor ons zat het weer niet mee. Vanaf 4 uur heeft het helaas alleen maar geregend. Ondanks dat waren er toch enkele fanatiekelingen aanwezig en hebben we aan dit publiek ons bier mogen verkopen en ze kunnen enthousiasmeren voor Brouwerij Vals Plat. Doordat het weer niet volledig mee werkte gaf ons dit wel ieder te gelegenheid om bij de andere brouwerijen langs te gaan, een praatje te maken maar ook bier te proeven. Op deze manier hebben we ook weer veel van elkaar geleerd.


Al met al was het eigenlijk een grote gezellige netwerkborrel. Eentje waar wij zeker ook volgend jaar weer bij willen zijn, hopelijk dan alleen met beter weer en meer speciaal bier liefhebbers die wij onze bieren kunnen laten proeven.


Bekijk hier onze aftermovie:Bourgondisch Bierproeven

Nadat helaas de 24uurs van Maastricht een beetje in het water was gelopen hebben we meteen doorgepakt en zijn we ons gaan klaarmaken voor ons (toen nog) laatst geplande bierfestival van 2023. Op zondag 9 juli waren wij namelijk aanwezig bij Bourgondisch Bierproeven in Heerlen. Een kleinschalig bierfestival op een pleintje in het centrum van Heerlen waar de echte Bourgondiërs en bierliefhebbers op af komen.


Uiteindelijk was het weekend van Bourgondisch Bierproeven aangebroken en ook nu werd er weer niet fantastisch weer gemeld. Waar ik de dag van de voren nog op Parade Mundial had gewerkt in Elsloo met 33 graden werd op zondag heftige onweer gemeld. De weersvoorspelling was zo slecht dat veel festivals en evenementen waren afgelast. Maar hier liet de organisatie en ook de brouwerijen zich niet door afschrikken. Een nauwlettend oog op de weerapps en goede communicatie met de brouwerijen zorgde ervoor dat Bourgondisch Bierproeven toch door kon gaan, zolang de weergoden ons goed gezind waren uiteraard.


Rond 11 uur was ik samen met Wouter en Rebecca aanwezig om de stand klaar te maken, tafeltaps te installeren, het bier koud te zetten en ons voor te bereiden op weer een leuke, gezellige en geslaagde biermiddag. Na geluncht te hebben en kennis te hebben gemaakt met alle andere aanwezige brouwerijen was het een uur, de start van Bourgondisch Bierproeven. Ondanks dat de weersvoorspellingen niet fantastisch waren, was het pleintje toch al snel redelijk goed gevuld. De eerste twee uur hebben we veel mensen kunnen verblijden met onze bieren. Deze dag hadden we zelfs de Crux IPA mee als primeur, hij zat namelijk net 2 dagen op het vat (en fles). Na drie uur begon het weer een beetje om te slaan. Zo kwam er opeens uit het niets een enorme regenbui met flinke hagel uit de lucht vallen waardoor iedereen moest gaan schuilen. Gelukkig duurde deze niet al te lang en konden we snel weer terug naar onze stand. Maar helaas voor ons en alle andere brouwerijen was de stroom uitgevallen waardoor de tapjes niet meer konden koelen maar ook de koelkasten geen stroom meer konden leveren.


We gingen dus moeten roeien met de riemen die we hadden. Gelukkig staat ons bier in de opslag bij Wouter en Rebecca in de kelder en is de temperatuur daar niet al te hoog. Ons bier was dus, gelukkig, redelijk koud bij het schenken. Helaas was het droge weer van korte duur en kwam er weer een enorme regenbui aanzetten. Tijdens het schuilen had ik in de gaten dat sommige mensen geen bier meer hadden dus ben ik was flesjes bier gaan halen om iedereen te voorzien van bier. Kunnen de mensen niet naar het bier toe, nou dan breng ik het wel naar hun haha.


Na deze regenbui was het toch wel duidelijk dat het weer echt niet meer beter ging worden maar alleen maar slechter, daarom heeft de organisatie op dat moment beslist dat alle aanwezigen hun bonnen op mochten maken tot vijf uur/half zes. Maar daarna opgeruimd werd om ieders veiligheid te garanderen. Zo hebben we van de laatste tijd die we nog hadden het beste gemaakt, enorm genoten van iedereen die met ons het weer heeft getrotseerd, genoten van mensen ons bier zien proeven en positieve reacties ontvangen.


Tegen vijf uur was het dan toch echt tijd om op te ruimen. We hadden geleerd van de 24uurs van Maastricht dus de dozen zijn zo goed als droog gebleven zodat het gemakkelijk dragen en opruimen was de auto in en uit. Muntjes tellen, alles inpakken en weer op naar huis.


Ook hier hebben we een leuke aftermovie van gemaakt:
Ondanks dat beide bierfestivals letterlijk in het water zijn gevallen hebben we wel weer enorm genoten van op een bierfestival staan. Maar hebben we vooral genoten van alle leuke mensen die we hebben leren kennen. Of dit nu de bierliefhebber was die voor de bar stond, of onze collega’s van medebrouwerijen die we hebben leren kennen achter de bar.


Dit was onze festival zomer en wat hebben we genoten!


Maar natuurlijk zitten we ook nu niet stil en zijn we toch ook bezig met het kijken naar eventuele najaar bierfestivals. Hou dus zeker ook nu weer onze socials in de gaten, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om zo altijd op de hoogte te zijn van eigen evenementen of aankomende bierfestivals.Comments


bottom of page