top of page

Naar Het Zuiden


De eerste weekenden hebben we in Utrecht en Eindhoven gebrouwen. Daarna besloten we dat het makkelijker zou zijn om op één plek te gaan brouwen, waar we ook genoeg ruimte zouden hebben om wat spullen op te slaan en koelkasten neer te zetten. We hadden toen al het idee dat het brouwen uit de hand begon te lopen en om betere bieren te brouwen hadden we betere/meer spullen nodig en dus ook meer ruimte nodig. Maastricht leek wat dat betreft de beste optie, ook omdat veel van onze vrienden/familie daar in de buurt wonen om eventueel mee te helpen.


Het weekend begon verrassend genoeg met heel veel spullen het appartement binnen dragen. Gelukkig hebben we in Maastricht een lift, want 3 hoog alles naar binnen sjouwen via de trap is geen pretje. Wouter en ik zijn vervolgens een koelkast gaan ophalen in Landgraaf. Zelf hadden we ook nog een oude koelkast staan. Met deze koelkasten, warmte riemen en temperatuur controllers zouden we de vergisting veel beter kunnen controleren. We hebben de koelkasten een beetje moeten toetakelen, zodat de vergisting emmers er goed in zouden passen.


De eerste bieren die we in Maastricht gebrouwen hebben, waren de New England Indian Pale Ale en de Dunkel Weizen. Met name de New England Indian Pale Ale vond ik heel spannend. Niet alleen was het de eerste keer dat de vergisting emmers bij mij stonden en ik de temperatuur moest controleren/aanpassen en de SG moest meten. Het was ook de eerste keer dat we gingen dry-hoppen (en voorlopig de laatste keer). Met de juiste instructies van Christian is beide redelijk gelukt. De koelkastdeur heeft maar één keer te lang open gestaan en verder ging het allemaal dikke prima.


Verder liep het weekend heel soepel en was er tussendoor genoeg tijd voor andere leuke dingen. Zo hebben we lekker aan het water gezeten aan het Bassin en was er ook tijd om een terrasje te pakken. Het was dan ook heerlijk weer dit eerste brouw weekend in Maastricht. We vinden het ook heerlijk om onszelf te verwennen tijdens het brouwen met bijv. een lekkere lunch, nieuwe speciaalbieren om te proeven en tussendoor is er ook af en toe tijd voor een spelletje. Heerlijke brouw weekenden, die we overigens nog steeds hobbymatig doen om nieuwe recepten uit te proberen.Kommentare


bottom of page