top of page

Bottelen met nieuwe bottellijn

Maandag 21 november was het zover: team Hub en Jasper mochten weer aantreden om het bier te bottelen. Dit keer de Trekzak Tripel welke we op 26 oktober gebrouwen hebben, ons 3e bier in deze brouwers serie.


Hub stond ook vandaag weer fris en fruitig klaar met vers gesmeerde boterhammen en een gezonde dosis humor. Allereerst werden de serieuze gespreksonderwerpen afgetikt, zoals het werken voor bedrijven als ASML en Alfa Bier, en hoe wij alle wereldproblemen gaan oplossen. Daarna ging het gesprek over tot de orde van de dag namelijk het bier bottelen. We hadden van Wouter en Rebecca begrepen dat de bottellijn zo goed als helemaal in werking was en het dus vrij soepel zou kunnen gaan verlopen. Dit in tegenstelling tot de vorige keer.


Net als de vorige keer begonnen we met het afvullen van een 6-tal fusten. Deze gebruiken we voor de Christmas Release in december, voor Kaffee Meels (daar staan we op de tap!!) en een bierfestival waar we komende zomer te vinden zijn. Daarna was het tijd om de zwarte dopjes in de machine te stoppen, de rol met etiketten op de goede manier te bevestigen en de eerste dozen te vouwen. Ofja, vouwen. Ook dit doet de nieuwe bottellijn zo goed als helemaal zelf. Gelukkig was ook vandaag Jordy weer van de partij om ons de goede instructies te geven en ons in de gaten te houden. Want met Hub en mijzelf weet je het maar nooit.


Gelukkig liep het allemaal erg soepel. De grootste uitdaging was nog het goed centreren van de houdbaarheidsdatum op het etiket. Waar we de vorige keer de dozen zelf moesten vouwen en tapen, hadden we nu een handig element met tape aan de boven- en onderkant waar we de doos zo doorheen konden laten rollen. Daar waar de vorige keer de etiketten rampzalig op de flesjes werden geplakt met lijm, hadden we nu stickers die feilloos op de flessen geplakt werden. De bottellijn zelf liep gelukkig ook niet vast deze keer. Wat een verademing ten opzichte van de vorige keer.


Ging er dan helemaal niets fout deze keer? Fout, fout… We hadden het aantal liters bier dat we konden bottelen wat laag ingeschat. Ondanks een ruime marge op het bestelde aantal etiketten hadden we er uiteindelijk toch nog een aantal te weinig. We waren er niet zeker van dat we nog een fust gevuld zouden krijgen dus besloten het nog te bottelen bier gewoon op flesjes te bottelen. Uiteraard kunnen we deze flesjes dus niet verkopen, heel vervelend… We hopen dat de andere brouwers ons niet gaan verplichten dit bier zelf op te drinken…


Ondanks dat we met een man minder waren en een uur later begonnen, waren we een uur eerder klaar. Helemaal prima als je het mij en Hub vraagt. Van horen zeggen is Hub ook de volgende keer weer van de partij!
Comments


bottom of page