top of page

April doet wat hij wil …

… en dat mag april van ons elk jaar wel doen, want dan doen wij dat lekker ook. Met onze vriendenbrouwerij hebben we alles behalve stilgezeten afgelopen maand. We hebben de eerste klusdagen van het jaar erop zitten en hebben tussen het klussen door ook nog nieuwe verkooppunten weten binnen te halen. We hebben daarnaast een proeverij georganiseerd bij een wandeltocht in Sittard en op zondag 23 april hebben we een bier-pubquiz georganiseerd bij Stadsbrouwerij Maastricht. Tegelijkertijd lopen de verschillende recept ontwikkelingen door, hebben we maar liefst 2 keer een proefbrouwsel gemaakt en als kers op de taart hebben we weer een grote batch gebrouwen bij de Brouwschuur in Weert voor de verkoop.


In het tweede kwartaal van 2023 hebben we een aantal Vals Plat klusdagen ingepland om ons helemaal voor te bereiden op het festivalseizoen. Op die dagen zijn we vooral aan het brainstormen en aan het wegdromen over onze vriendenbrouwerij, onze handen uit de mouwen aan het steken voor het komende festivalseizoen of gewoon heerlijk van de zon aan het genieten in de veel te grote tuin van Rebecca & Wouter. We vinden het leuk om een groot deel van de aankleding van onze stands zelf te maken. Het is niet alleen leuk om zelf bordjes en andere attributen te maken, het is ook nog eens duurzamer en goedkoper. Onder het genot van heerlijke hapjes en zelfgemaakte biertjes is het ook zeker geen straf.


Om de vergaderingen, klusdagen, brouwdagen en dagen waarop we activiteiten organiseren heen proberen we ook genoeg tijd te maken om onze verkooppunten te bezoeken en uit te breiden. Zo zijn we onder andere heerlijk gaan lunchen bij Kaffee Meels in Sweikhuizen en hebben we een biertje gedronken bij ‘t Hophuys in Sittard en bij De Kroon in Geleen. Bij De Kroon stonden we als bier van de maand in april. Daarnaast staan we nu ook bij de slijterijen van Meens in Puth en Geleen, staan we bij Gasterie Dobbelsteyn in Doenrade, hebben ze zelfs in Grubbenvorst kunnen genieten van ons bier en kunnen ze dat vanaf deze week ook bij MLTC Ready in Maastricht.


Afgelopen maand hebben we ook 2 proeverijen georganiseerd om bekenden, maar vooral ook niet-bekenden, kennis te laten maken met ons bier. Allereerst waren we te gast bij een wandeltocht in Sittard waar we deelnemers ons bier hebben mogen laten proeven. Dit was ontzettend geslaagd met oprecht geïnteresseerden en vele enthousiaste reacties van deelnemers. Bij de Stadsbrouwerij Maastricht hebben we een pubquiz georganiseerd waarbij deelnemers in teams van 3-6 mensen meededen onder het genot van hapjes en drankjes. De hele pubquiz stond in het teken van bier, bier en nog eens bier. Tijdens de pubquiz hebben deelnemers ook onze bieren kunnen proeven. Wederom een geslaagde activiteit met veel gezelligheid, plezier en enthousiaste reacties.“Allemaal leuk en aardig", hoor ik sommigen denken, “maar komen jullie binnenkort ook nog met nieuw bier”? Jazeker, dat komen wij eind deze maand al! We hebben in de laatste week van april ons nieuwe blond bier gebrouwen bij de Brouwschuur in Weert. Een heerlijk zomers blond bier met 6,2% alcohol, het 4e biertje in onze brouwersserie, welke deze keer gelinkt is aan Rebecca. Verder zijn we verschillende recepten aan het ontwikkelen en hebben we verschillende proefbrouwsels gemaakt. In die proefbrouwsel experimenteren we onder andere met onze manier van brouwen en spelen we met ingrediënten. Zo hebben we in april gebruikgemaakt van Dry-Hopping en zijn we een ander biertje aan het brouwen geweest met een heel stroperig ingrediënt.


Zoals gezegd, april was voor ons een feestmaand en met alles wat we nog van plan zijn in de maanden mei en juni kunnen we spreken van een feest kwartaal.


Comments


bottom of page