top of page

Op avontuur in de horeca

Afgelopen 1,5 jaar hadden we al vaker “stiekem” gedagdroomd over het drinken van ons eigen bier in een horecazaak. Vals Plat leek ons een leuk merk voor de lokale horeca in Limburg. Met een goed recept en daardoor een lekker bier zou dat binnen ons netwerk toch wel moeten lukken? In ons netwerk hadden we ook al vaker de vraag gekregen of dat niet een leuk idee zou zijn.

Toen wij besloten dat we onze eerste keer zouden gaan huurbrouwen, hebben we meteen de taak “verkoop” (en dus “horeca”) bij Manon en mijzelf neergelegd. Deze taak leek het beste bij ons te passen en het leek ons ook erg leuk om ons daarmee bezig te houden. Verder was er ook een praktische reden, omdat ikzelf in Maastricht woon en vanuit daar makkelijker bij horecazaken langs kan gaan.

Toen het Startschot gebotteld was, zijn we meteen aan de slag gegaan. Bij BRZ Tennis in Beek hebben we wat flesjes laten proeven, bij MLTC Ready in Maastricht hebben we kaartjes in de goodiebags van hun toernooi gestopt en bij verschillende horecazaken waarvan we wisten dat ze interesse hadden zijn we langs gegaan. Dit waren o.a. George's Pub in Maastricht, Café Benelux in Beek en Restaurant Concon in Elsloo. Daarnaast hadden Kaffee Meels (Sweikhuizen) en de Plus Vijgen (Geleen) ons benaderd en wisten we dat Danny’s Drankshop (Roermond) ook graag een doos van ons bier van ons wilde hebben. Via de drankenhandel van George (George’s Pub) zijn we uiteindelijk ook bij De Dikke Daniker in Geleen terechtgekomen.


Naast deze successen in de horeca hadden we ook Mr. Hop aangeschreven of zij wellicht open stonden voor een samenwerking. Wij hadden niet zo een enthousiaste reactie verwacht, maar Frank kwam meteen met het leuke idee om ons mee te nemen in de september-box voor abonnementhouders. Inmiddels staan we ook in hun webshop en hebben ze een leuk filmpje gemaakt over het proeven van ons bier welke te zien is via hun Facebookpagina. Op het moment van schrijven zijn we zelfs de nr. 1 verkochte Pale Ale via hun website.


Het is heel leuk en ontzettend gaaf om te zien hoe ons bier ontvangen wordt. We kijken regelmatig op Untappd om te kijken wat de reacties zijn en of er weer leuke foto’s met ons bier erop geplaatst zijn. We hadden niet verwacht dat het allemaal zo een vaart zou lopen en waren allang blij dat wat meer vrienden en kennissen ons bier nu konden proeven. We zijn erg benieuwd naar hoe onze volgende bieren ontvangen zullen worden, ook in de horeca!


Comments


bottom of page