top of page

Onze brouwerij wordt nog eens bekend

Nog een paar dagen en dan bestaat onze vriendenbrouwerij officieel 1 jaar. We brouwen natuurlijk al wat langer, maar op 1 april 2022 schreven wij ons officieel in bij de KVK. Ons 1-jarig jubileum staat dus voor de deur en dat betekent dat we kunnen terugblikken op wat we afgelopen jaar allemaal bereikt hebben. In deze blog blikken we graag terug op een aantal publicaties over onze brouwerij die we het afgelopen jaar zijn tegengekomen.


De eerste keer dat wij onszelf voorbij zagen komen in een magazine was via een post van @stephaniesbierwereld op Instagram. Zij postte op 28 maart 2022 een filmpje van de #Hopsterren pagina in het Hopster magazine. Hierop worden een aantal Instagram posts uitgelicht. Ditmaal stond daar een post van Stephanie tussen. Manon was zo scherp dat ze in het filmpje ook onze eigen Rebecca voorbij zag komen. Hopster bleek de voorstel post van Rebecca met een foto waarop ze hoppellets wegblaast in het Magazine te hebben geplaatst.

De tweede keer dat wij iets van onze brouwerij voorbij zagen komen was in de 6e editie (jaargang 39) van het BAV-Journaal. In dit Journaal heeft BAV een item waarin het de nieuw uitgebrachte bierviltjes uitlicht. We hadden wat viltjes achtergelaten bij Erwin van De Brouwschuur met de hoop dat deze opgepikt zouden worden. In deze 6e editie van het BAV-Journaal staat ons viltje tussen bekende biermerken als Brouwerij Rolduc, Stadshaven Brouwerij en La Trappe Trappist. Naast het item met bierviltjes heeft het BAV-Journaal meerdere items, waaronder eentje waarin nieuwe bieren worden uitgelicht. Daar de Weerter Stadsbrouwerij meerdere huurbrouwerijen heeft, hebben zij een aantal pagina’s in het Journaal waarop nieuwe bieren worden uitgelicht.


In de 5e editie van de 39e jaargang wordt onze Startschot Pale Ale genoemd. “Een licht droge, lekker fris bier met aangename hopbitterheid en de kruidigheid van mosterdzaad”. In de 1e editie van de 40e jaargang worden onze Trekzak Tripel en Spagaat Dunkel Weizen uitgelicht. Onder het kopje Weerter Stadsbrouwerij zijn ook bieren te vinden van huurbrouwerijen als De Natte Gijt, Uitdewilligen, Milky Road, van Moll en Puuro.

De laatste verrassende publicatie was in de tweewekelijkse huis-aan-huiskrant MijnGazet welke uitgegeven wordt in de gemeente Sittard-Geleen. Op zaterdag 11 februari kregen we van meerdere kanten bericht dat onze Trekzak Tripel groot in de krant stond. Ray Simoen heeft in de editie van 11 februari een leuke muzikale review geschreven over onze Tripel. Zo schrijft Ray “De trööt blaast een gevoelvolle hoge noot, de trekzak gaat schmierend open en de dikke zjiem laat een vette roffel horen” en “...als je de trekzak zo in de vingers krijgt als Rowwen Hèze’s Tren van Enckkevort, ja, dan is het echt genieten." "Trekzak is een plezierig vermaakbier, aangenaam om oude vriendschapsbanden mee aan te halen” is een doeltreffende omschrijving van waarom wij bier brouwen. Heerlijke bieren, gebrouwen door vrienden met als doel genuttigd te worden door vrienden.

Je moet het maar toevallig tegenkomen of doorgestuurd krijgen, dit soort publicaties waar wij op voorhand geen weet van hebben. Mocht je iets tegenkomen, stuur het ons vooral toe. Op naar nog meer bekendheid voor onze vriendenbrouwerij!

Komentáře


bottom of page