top of page

Ons eerste bierfestival! En de release van het nieuwe bier! En een leuke jaarmarkt!

Het startschot (haha) van het bierseizoen is officieel gegeven! En dat hebben we gemerkt. De laatste weken is het voor ons in de weekenden volop aan het werk voor onze vriendenbrouwerij Vals Plat. En hoewel het heel hard werken is, is het ook volop genieten! We nemen jullie graag mee achter de schermen!


Op vrijdag 2 juni stond ons allereerste bierfestival ooit op de planning! Of ja, niet ons eerste want we hebben natuurlijk heel erg vaak vóór de bierstands gestaan, maar deze keer mochten we er zelf als brouwerij staan. En dat vonden we allemaal wel heel erg cool. We waren uitgenodigd door het Gouden Loper Festival (GLF), in Eindhoven. Het GLF is een jaarlijks festival dat is ontstaan wanneer het 6e F.O.R.T. lustrum committee van F.O.R.T. ‘Pie Debye’ (de bar van T.S.V. Jan Pieter Mickelers) een activiteit moest organiseren die de aandacht zou trekken van alle mensen van de TU/e. Nou dat is ze gelukt! Dit jaar hadden we een ‘insider’, namelijk het neefje van Manon en daardoor kregen we de kans om onszelf te presenteren tussen de grote brouwerijen van Eindhoven. Het was geweldig!
Weken van voorbereiding hebben ervoor gezorgd dat we een gave dag hebben gehad. Onze gemaakte bierbordjes straalden in de zon, onze pallet stond er stevig en zorgde ervoor dat we goed zichtbaar waren. Natuurlijk waren er ook dingen die minder soepel verliepen. Zo waren we onze banner vergeten en waren Wouter en ik bijna te laat omdat de kat maar niet naar binnen wilde. De stress hebben we snel aan de kant geschoven en onze grote glimlach op onze gezichten gezet.


We waren een beetje bang weg te zouden vallen tussen de andere grotere brouwerijen. Maar omdat het festival zo fijn was georganiseerd konden alle gasten alle brouwerijen langs en overal wat halen. We hebben dan ook met veel mensen kunnen praten, lachen en proosten. Ook hebben we met veel andere brouwerijen contact gehad en bieren uitgewisseld. De sfeer was de hele dag geweldig, de zon scheen en het bier vloeide rijkelijk.


Om 9 uur was het afgelopen en begonnen we met opruimen. Alle spullen weer de auto in en terug naar het zuiden. Samen met Wouter ben ik nog langs de glasbak gegaan om alle lege flessen weg te gooien en hebben we bij de McDonalds iets lekkers gehaald. Ik voel een nieuwe traditie aankomen.


Zaterdagochtend was het toch weer enigszins vroeg uit de veren. De release van de Inca-Pabel Blond stond namelijk op de planning! Waar Christian en Manon nog even stiekem een (voor nu nog) geheime activiteit hadden in de ochtend, zijn Wouter, Jasper en ik naar Sittard gegaan om bij het Hophuys alles gereed te maken. Hoewel we op het festival de mensen hebben kunnen verblijden met de eerste fusten van de Inca-Pabel was het weer erg gezellig om met familie en vrienden het bier officieel in te luiden. En het resultaat mag er zijn! Iedereen is erg te spreken over de frisse, zomerse smaken van de Inca-Pabel. De combinatie van het citroengras en de gember maken het een erg smaakvol bier. We willen iedereen bedanken die er waren om er weer een onvergetelijke middag met ons van te maken! ‘s Avonds laat gingen we allemaal weer naar huis en hebben we heel goed geslapen!De zondag is een rustdag. Maar dan niet voor onze brouwerij. Alhoewel ikzelf toch even een beetje rust heb genomen, zijn Wouter en Jasper op uitnodiging van Maison d’Elfant met een kraam op de Jaarmarkt in Beek gaan staan en hebben Manon en Christian nog even wat bieren geleverd in het zuiden van het land. Iedereen heeft weer leuke mensen leren kennen en goede gesprekken gevoerd over bier. Niks mooiers bestaat er! Wat een weekend… Maar wel een hele goeie!Commentaires


bottom of page