top of page

Christmas release - Trekzak en spagaat

Vrijdag 16 december was het zover, ons tweede event van 2022 waar we maar liefst 2 nieuwe bieren zouden gaan lanceren. Het had weinig gescheeld of er had helemaal geen fysieke lancering plaatsgevonden voor deze bieren. Mede door de verhuizing van Wouter en Rebecca, het op vakantie gaan van Manon en Christian en de simpelweg drukke periode waarin we de lancering wilden laten plaatsvinden hebben we overwogen om niets te organiseren. Mede vanwege het succes van de Launch Party in augustus en het stugge enthousiasme en optimisme van sommigen van ons besloten we er toch voor te gaan.


We hadden al eerder besloten dat we graag iets in Café Benelux wilden organiseren. Daar schenkt Truus vanaf moment 1 al ons bier. De Benelux ligt op loopafstand van het station, in het midden van waar we allemaal vandaan komen en heeft een fijne zaal die we konden gebruiken. We hadden al eens gepeild of Truus het leuk zou vinden dat wij daar eens iets zouden organiseren en we wisten dat we ons bier daar mogelijk op de tap mochten zetten. Wat resteerde was het vastleggen van de datum, welke achteraf niet de meest ideale datum bleek te zijn (de vrijdagavond vóór kerst bleek een gewilde dag met verjaardagen, bedrijfsborrels een veiling en ik weet niet wat we allemaal voorbij hebben horen komen).


Vanwege het succes van de vorige lancering hadden we een vrij goed idee van hoe we het wilden aanpakken. Uiteraard onze bieren op de tap. Wat proefglaasjes zodat de aanwezigen konden proeven (dit zat in de prijs van de tickets). Wat zoutjes/nootjes. Een leuke slideshow met foto’s van het afgelopen halfjaar geprojecteerd op een scherm. We hadden een banner laten maken die we konden ophangen (welke we tevens in de toekomst kunnen gebruiken). Genoeg cadeauverpakkingen en merchandise voor de liefhebbers om mee naar huis te nemen. Uiteraard onze eigen Vals Plat glazen waar de aanwezigen uit konden drinken. We hadden tapruiters, tafelkaarten en viltjes voor de aankleding. Rebecca had het leuke idee om zuurstokken met bonnetjes erop te maken (voor gratis proefglaasjes). En ook hadden we een winactie voor mutsen bedacht.


We wilden met deze Christmas Release een bredere doelgroep in de regio in en rondom Beek aanspreken. Vandaar dat we het grootser hadden opgezet dan de vorige keer, met een kaartverkoop (voor slechts € 2,00 per ticket). Daardoor konden we ook goed peilen hoeveel mensen er zouden komen en of we evt. dingen groter moesten aanpakken of juist kleiner. Het was billenknijpen tot de laatste week. De teller liep langzaam op naar een man of 60 en we staken toen al veel moeite met het benaderen van mensen. In de laatste 2 weken besloten we actiever berichten in het Facebook event te plaatsen, hebben we een winactie voor mutsen in het leven geroepen en zijn we vooral ook mensen in ons netwerk blijven benaderen.


Het werd een leuke, sfeervolle avond met louter positieve reacties. Uiteindelijk wisten we maar liefst 100 man bij elkaar te krijgen, waarvan ruim 2/3e er de vorige keer niet bij was. Met Milou hadden we een perfect slachtoffer gevonden om foto’s te maken. Uiteindelijk won zij (net als Freddy) een Vals Plat muts, geheel verdiend. Uit de verkiezing waarbij mensen konden stemmen. bleek overigens dat de Trekzak Tripel het meest favoriet was bij de aanwezigen, 28 stemmen tegenover 35 stemmen. Dit was ook te zien aan de verkoop van de bieren, daar er 1 fust meer Trekzak Tripel is geschonken dan Spagaat Dunkel Weizen. En de zuurstokken vielen ook goed in de smaak! Al met al, wederom een geslaagde lancering en we hebben nu al zin in het volgende event dat we zullen gaan organiseren in 2023!
تعليقات


bottom of page